محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

انتقادهای فیض‌الله جلال استاد دانشگاه کابل علیه گروه طالبان، وی را در معرض خطر قرار داده است انتقادهای فیض‌الله جلال استاد دانشگاه کابل علیه گروه طالبان، وی را در معرض خطر قرار داده است

انتقادهای فیض‌الله جلال استاد دانشگاه کابل علیه گروه طالبان، وی را در معرض خطر قرار داده است

روز یکشنبه ۲۱ نوامبر، احمدالله وثیق، معاون سخنگوی طالبان، در توییتی نوشت که حمله به فیض‌الله جلال، استاد دانشگاه کابل حقیقت ندارد. فیض‌الله جلال اخیراً در یک بحث تلویزیونی با سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، به شدت از حکومت کنونی طالبان انتقاد کرد. اظهارات او انعکاس گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت.

ذاکر جلالی، مشاور وزارت امور خارجه دولت طالبان در توییتی نوشت که امارت اسلامی به آزادی بیان احترام دارد، اما توهین به سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر قابل قبول نیست. از نظر او فیض‌الله جلال و شبکه خبری طلوع نیوز باید مورد بازخواست قرار گیرند.

مسعوده_جلال خانم فیض ‌لله جلال، در صفحه فیسبوک‌اش نوشته است که از دیشب تاحال صدها تماس از کشورهای گوناگون به استاد جلال آمده است که وطن را ترک کن چون از پشاور چند تن موظف شدند تا خودت و خانواده‌ات را ترور کنند. خانم جلال همچنان اضافه کرده است که از جانب طالبان از دیشب تاحال اطراف خانه اش شکل نظامی را بخود گرفته است اما آقای جلال می‌گوید که در وطنم میمیرم و از حق گفتن امتناع نمی‌ورزم.

فیض‌الله جلال و نعیم وردک، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، در برنامۀ «فراخبر» شبکۀ خبری طلوع نیوز بحث داشتند. این برنامه شامگاه شنبه پخش شد.

فیض‌الله جلال در این برنامه تلویزیونی گفت که آمریکا با تفکر، نظریات و چهره‌های حکومت طالبان کنار نمی‌آید. او تاکید کرد که طالبان فهمی از منافع ملی ندارند و نمی‌توانند با کشتن و ترور، کاری را پیش ببرند.

این استاد دانشگاه کابل تصریح کرد که مردم امنیت ندارند و نمی‌توانند حرف بزنند. او از طالبان خواست که خود را اصلاح کنند، چون همه مردم افغانستان در حال فرار هستند.

فیض‌الله جلال گفت که تقریباً همه مقام‌های طالبان از یک قوم هستند و حتی برخی از آنها به زبان فارسی آشنایی ندارند و در افهام و تفهیم با مراجعین دچار مشکل می‌شوند.

این استاد دانشگاه کابل محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری سابق و فراری افغانستان را به «خیانت ملی» متهم کرد و گفت که غنی بر اساس «روحیۀ قومی و پشتون والی»، گروه طالبان را در ارگ ریاست جمهوری مستقر کرد.

این اظهارات او در شبکه‌های اجتماعی به گونه گسترده انتشار یافت و بیشتر کاربران افغان شجاعت او را تحسین کردند و در مورد تأمین امنیت وی ابراز نگرانی نمودند.

شاداب امین بیکزاد، در این مورد  نوشته است: استاد جلال در اوج قدرت مارشال فهیم او را به نقد گرفت، در اوج قدرت حامد کرزی او را نقد می‌کرد، در اوج قدرت اشرف‌غنی غنی را به چالش می‌کشید و چنان نقد می‌کرد که هیچ رسانه جرات نشر آنرا نداشت و حالا در اوج قدرت طالبان این گرو را مردانه، باصدای بلند و با شهامت نقد می‌کند دستان استاد جلال از بوسیدن است.

استاد یعقوب یسنا نوشته است: استاد جلال به چند مورد اساسی اشاره کرد:
۱- مردم در کابل با مقامات ط‌البان افهام و تفهیم نمی‌توانند. ط‌البان زبان مردم را نمی‌دانند یا نمی‌خواهند زبان مردم را بدانند. حکومت باید برای مردم باشد.
۲- مردم امنیت ندارد. از نداشتن امنیت درحال فرار است. حکومت برای امنیت مردم باید باشد.
۳- مردم نان و شغل ندارد. از گرسنگی و بی‌کاری در حال فرار است. حکومت باید برای مردم شغل و آسایش بیاورد.
۴- منافع ملی و مردم باید بر منافع گروهی و... اهمیت داشته باشد، اما ط‌البان منافع ملی و مردم را درک نمی‌کنند و منافع گروهی، مذهبی و قومی خود را بر منافع ملی و مردم ترجیح می‌دهند.
۵- حکومت‌داری بدون روابط سیاسی با کشورهای منطقه و جهان ممکن نیست، اما طالبان درکی از روابط سیاسی با کشورهای منطقه و جهان ندارد. بنابراین فاجعه‌ی بشری خطرناکی در افغان‌ستان در راه است.
۶- حکومت ط‌البان بنابه انگیزه‌ی قومی غنی و منافع پاک‌ستان روی‌کار آمده است، نمی‌تواند فراگیر باشد.

استاد جلال این سخنان را برای حمایت از سرنوشت جمعی مردم افغان‌ستان با شجاعت و واقع‌بینانه بیان کرد. مردم نان، امنیت و شغل ندارد. فاجعه‌ای خاموش درحال بلعیدن زندگی وسرنوشت مردم است. ط‌البان تا به مردم نان، شغل و امنیت بیاورند، به مردم برچسپ کمونیست و کافر می‌زنند، برای این‌که چرا بحث امنیت، شغل و نان را مطرح می‌کند. استاد جلال غیر از نان، شغل و امنیت مردم چیزی نگفت، اما نماینده‌ی ط‌البان به استاد جمال می‌گوید: کمونیست.

مطالب بیشتری در این بخش