_62014.jpeg)
_62014.jpeg)
مرکز تحقیقاتی آمریکا: پاکستان نقش مخرب در افغانستان دارد
سرویس تحقیقات کنگره آمریکا (CRS) پاکستان را به ایفای نقش مخرب و بیثباتکننده در افغانستان متهم کرده است. همچنین گفته است که پاکستان از طالبان "حمایت فعال و منفعلانه" میکند.
پاکستان مدتهاست که نقشی فعال و بر اساس بسیاری از اظهارات، برهم زننده و بیثباتکننده در امور افغانستان از جمله از طریق ارائه حمایت فعال و غیرفعال از طالبان داشته است. بسیاری از ناظران تسلط طالبان (افغانستان) را یک پیروزی اساسی برای پاکستان میدانند. در این گزارش آمده است که پاکستان با تقویت نفوذ خود و پی گیری تلاش های چندین دهه خود در پی محدود کردن نفوذ هند در افغانستان است."
گزارشهای CRS برای قانونگذاران امریکایی آماده میشود تا تصمیمگیری آگاهانه در مورد موضوعات مختلف مورد علاقه خود بگیرند. این دیدگاه یا گزارش رسمی کنگره آمریکا محسوب نمیشود.
در این گزارش آمده است که علیرغم اظهارنظرهای طرفدار طالبان توسط مقامات عالی پاکستان، تسلط این گروه بر افغانستان میتواند برای اسلامآباد چالشها و پیچیدگیهایی ایجاد کند.
در این بیانیه آمده است: "با این حال، مقامات پاکستانی ادعا میکنند که نفوذ آنها بر طالبان محدود است. به طور کلی، علیرغم برخی اظهارات ضمنی از سوی مقامات عالی پاکستان، تسلط طالبان ممکن است چالشها و مشکلاتی را برای پاکستان ایجاد کند."
در گزارش سرویس تحقیقات کنگره (CRS) که توسط کارشناسان مستقل حوزه موضوعی تهیه شده است، آمده است که اگر کشورهایی دیگر مانند پاکستان، روسیه، چین یا شرکای ایالات متحده مانند قطر به سمت پذیرش بیشتر طالبان حرکت کنند، میتواند ایالات متحده را منزوی و تضعیف کنند.
اهرم فشار و دادن فرصتهایی بیشتر به طالبان برای فرار یا مقابله با فشار ایالات متحده آمریکا، گروه طالبان تحکیم میبخشد.
این گزارش همچنین هشدار میدهد که رویکرد تنبیهی ایالات متحده میتواند شرایط وخیم بشردوستانه در افغانستان را با پیامدهای نامشخص برای حاکمیت طالبان و پویایی منطقهای تشدید کند.
از زمان تصرف کابل در ۱۵ اگست، پاکستان در تلاش است تا جهان را متقاعد کند تا از طریق دیپلماتیک با طالبان تعامل داشته باشند. با این حال، جامعه بینالمللی همچنان نسبت به این گروه بنیادگرا، به ویژه در مورد مسائل تروریسم و حقوق بشر، بدبین است.
در این گزارش آمده است که پذیرش حکومت طالبان که برای تأمین برخی از منافع امنیت ملی ایالات متحده (مانند مبارزه با ISKP) عمل میکند، در حالی که به صورت دموکراتیک حکومت نمی کند یا از حقوق بشر حمایت نمیکند، میتواند چالشی دشوار و البته آشنا برای سیاستگزاران ایالات متحده باشد.
در این بیانیه آمده است که با توجه به سابقه درگیریها و سیاستهای طالبان که منافع ایالات متحده را تضعیف میکند، پاسخ سیاست ایالات متحده که طالبان را رد میکند و به دنبال تضعیف آن است، ممکن است از حمایت داخلی گستردهای برخوردار باشد.
مشخص نیست که طالبان تا چه حد ممکن است رفتار خود را در واکنش به اقدامات ایالات متحده تغییر دهند، اما به نظر میرسد این گروه انسجام داخلی را بر مصالحههایی که ممکن است برای بازیگران خارجی جذاب باشد، اولویت میدهند.