

مسدود ماندن مکاتب دختران تضعیف روحیه آنان را به دنبال دارد به ختم سال تعلیمی ۱۴۰۰ نزدیک میشویم ام
به ختم سال تعلیمی ۱۴۰۰ نزدیک میشویم اما با گذشت بیش از دو ماه میشود که دختران افغانستان به مکتب نرفتهاند و شاید ختم شدن سال تعلیمی برای اینکه دختران به مکتب رفته نتوانند بهانه خوبی برای طالبان باشد و آنها بگویند که سال تعلیمی به پایان رسیده و دیگر امسال دختران نمی توانند که به مکتب بروند. اما دور ماندن دختران از آموزش میتواند که پیامدهایی ناگواری در قبال داشته باشد از جمله اینکه:
با دور ماندن دختران از آموزش انگیزه دانشآموزان نسبت به درس و تحصیل کم میشود و آنها نسبت به آینده شان بی باور میشوند که چه آینده در انتظار آنها خواهد بود. با وجود اینکه چقدر آنها سرسختانه درس خواندند، با انبوه از مشکلات مبارزه کردند و در حالیکه این دانشآموزان هر یک سرمایه بزرگی در کشور شان هستند. اگر این اوضاع ادامه پیدا کند ضربه شدید به روحیه دانشآموزان وارد میشود که، این خود باعث کاهش اعتماد به نفس آنان میگردد؛ و نسبت به توانمندی شان شک پیدا میکنند.
زهرا که دانش آموز صنف یازدهم در یکی از مکاتب شهر کابل است می گوید که از وقت که دیگر دختران افغانستان به مکتب رفته نمیتوانند او نگرانی شدیدی نسبت به آیندهاش پیدا کرده است. او میگوید که مبادا دیگر نتواند مثل گذشته به مکتب برود و درس بخواند.
زهرا میگوید که بعد از ورود طالبان به شهر کابل او نمیتواند که حتا به تنهایی به بیرون از خانه برود، مبادا طالبان رفتار نامناسبی را بهانهی پوشش اش با او داشته باشد.
زهرا تنها دختر افغانستان نیست که دچار اینگونه نگرانی شده بلکه هزاران دختر افغانستان نگران آینده شان هستند که در نتیجه آخر چه خواهد شد؟
آیا بعد از مدتی دوباره درهای مکاتب بروی دختران افغانستان باز خواهد شد یا هم اینکه همه دختران افغانستان باید به درس خواندن تا به صنف ششم اکتفا کنند.
روی موضوع بازگشایی مکاتب دختران باید به صورت جدی بحث صورت بگیرد و به هر قیمت که میشود؛ فعالیت مکاتب دختران از سر گرفته شود تا اینکه همه دانشآموزان دختر از این همه نگرانیها نجات پیدا کنند و بتوانند که با خیال راحت به درسهای شان ادامه دهند.