محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

نشست دهلی با نگرانی از بحران پناهجویان خواستار تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شد نشست دهلی با نگرانی از بحران پناهجویان خواستار تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شد

نشست دهلی با نگرانی از بحران پناهجویان خواستار تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شد

مشاور امنیت ملی آجیت دوال روز چهارشنبه، ۱۰ نوامبر، ریاست گفتگوی امنیت منطقه‌ای در مورد افغانستان را در دهلی نو برعهده داشت. در این نشست مشاوران امنیت ملی تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، اوزبیکستان، ترکمنستان، روسیه و ایران حضور دارند.  علی شمخانی، دبیر شورای امنیت ملی ایران، در جریان گفتگوهای امنیتی منطقه‌ای درباره افغانستان گفت، ایران نسبت به وضعیت افغانستان ابراز نگرانی دارد. وی ابراز امیدواری کرد که بتوانند راهی برای حل این مشکل بی‌اندیشند.

علی شمخانی در گفتگوی امنیتی منطقه‌ای در مورد افغانستان که به میزبانی هند برگزار شد، بر "بحران مهاجرت" در افغانستان تمرکز کرد. دبیر شورای امنیت ملی ایران در سخنان خود به وضعیت پناهندگان در این کشور جنگ زده نیز پرداخت. در ادامه علی شمخانی راه حل این موضوع را تشکیل یک دولت فراگیر دانست که شامل مشارکت همه اقوام در افغانستان باشد.

علی شمخانی به نقل از ANI گفت: "بحران مهاجرت از افغانستان به خارج وجود دارد، پناهجویان در افغانستان و راه حل با تشکیل یک دولت فراگیر و مشارکت همه اقوام امکان پذیر است. به امید اینکه سازوکاری برای حل آن ارائه گردد."

مهاجرین افغانستانی در ایران

در طی چهار دهه‌ای گذشته زندگی و عبور پناهجویان افغانستانی از خاک ایران صدمه عدیده جانی و مالی برای این مهاجرین به ارمغان داشته است.

مهاجرین افغانستانی در ایران دارایی کمتر حقوق و آزادی برای زندگی و کار را در نوع خودش در جهان داشته که نظیر آن در هیچ جایی دنیا در قبال مهاجرین و پناهجویان مشاهده نمی‌گردد.

رژیم ایران با استفاده از بیچارگی پناهجویان آنانرا در جنگ‌های خطرناک و خونین نیابتی خودشان در منطقه و فرا منطقه می‌فرستند. در بدترین شرایط با خروج اجباری آنان را در برابر قتل عام قرار می‌دهد. هنگام عبور در مرز ترکیه با رگبار و شلیک می کشند. مانع تردد آنان در خیلی از پارک ها، وسایل حمل و نقل و حتی مراکز خرید مواد اولیه می شوند. دشواری مهاجرین در ایران فراتر از تصور است.

این روزها افغانستانی‌های ساکن ایران یا حتی کشورهای دیگر، اردوگاه عسگرآباد ورامین و سنگ سفید را می‌شناسند. اردوگاه‌هایی که افغانستانی‌های دستگیرشده در مرز را مدتی به آنجا می‌فرستند تا بعد، از کشور اخراج‌شان کنند.

جواد خلیلی درباره سفر خود از تربت جام تا ارومیه و بعد از آن به اردوگاه می‌گوید: قبل از اینکه به مرز برسیم، محاصره شدیم، همه ما فرار کردیم، اما سربازهای مرزی به ما تیراندازی کردند و حتی یک تیر درست جلو پای من نشست. بعد از دستگیری تا یکی دو ساعت ما را کتک می‌زدند و حتی نمی‌توانستیم از جای‌مان بلند شویم. بعد ما را صف کردند و به پادگان بردند. آنجا در یک اتاق 3 در 4، حدود 40 تا 50 نفر را انداختند و تا صبح در آن شرایط ماندیم.»

جواد بعد از آنجا به همراه دیگران ابتدا به اردوگاه سنگ سفید و بعد به اردوگاه عسکرآباد منتقل می‌شود. جایی که به گفته محمدرضا محمدی، شاعر افغانستانی وضعیت آن حتی برای ماموران هم قابل تحمل نبود. محمدی که او هم در مرز ایران و ترکیه دستگیر و به افغانستان بازگردانده شده است.

جواد در طی مصاحبه با رسانه‌های فارسی زبان می‌گوید: «اردوگاه عسکرآباد جهنمی دیگر بود که آن را با پاکستانی‌ها شریک بودیم. در ته سالن بوی ادرار شدید می‌آمد و تازه واردها برای تنفس به سمت راهرو و پله‌ها می‌رفتند. هوا چنان آلوده بود که خود مأموران لحظه‌ای با ماسک می‌آمدند و سریع می‌رفتند.» محمدرضا محمدی می‌گوید: «به ما گفتند اگر قصد فرار کنید، شما را بعد از دستگیری در مسیر تردد داعش یا گروه‌های تندرو می‌گذاریم.»

مشاور امنیت ملی هندوستان

آجیت دوال مشاور امنیت ملی در سخنان خود در گفتگوی امنیتی منطقه ای در مورد افغانستان گفت که آنها در اینجا وضعیت افغانستان را بررسی می کنند.

‏NSA Doval در ادامه گفت که تحولات افغانستان نه تنها بر مردم این کشور بلکه بر همسایگان و منطقه تأثیر می گذارد. دوال خواستار همکاری و هماهنگی بیشتر کشورهای منطقه در مورد مسئله افغانستان گردید. او اطمینان داشت که گفت‌وگوی میان آنها در مورد مسئله افغانستان « آغاز راه » خواهد بود و به مردم این کشور جنگ‌زده کمک خواهد کرد.

دوال گفت: "ما امروز برای گفتگو در مورد مسائل مربوط به افغانستان ملاقات می کنیم. همه ما به شدت شاهد تحولات در آن کشور بوده ایم. اینها پیامدهای مهمی نه تنها برای مردم افغانستان بلکه برای همسایگان آن و منطقه دارد."

آجیت دوال به نقل از  رسانه ها گفت: "این زمان برای رایزنی های نزدیک بین ما و همکاری و تعامل بیشتر میان کشورهای منطقه است. من مطمئن هستم که مذاکرات ما سازنده، مفید و برای کمک به مردم افغانستان و افزایش یا امنیت جمعی کمک خواهد کرد." دوال گفت: "ما امروز برای گفتگو در مورد مسائل مربوط به افغانستان دیدار و گفتگو  می کنیم. در حال حاضر همه ما به شدت شاهد تحولات در آن کشور بوده ایم. اینها پیامدهای مهمی نه تنها برای مردم افغانستان بلکه برای همسایگان آن و منطقه دارد."

آجیت دوال به نقل از رسانه‌های این کشور گفت: "این زمان برای رایزنی های نزدیک بین ما، همکاری و تعامل بیشتر و هم آهنگی میان کشورهای منطقه است. من مطمئن هستم که مذاکرات ما سازنده، مفید و به کمک مردم افغانستان و افزایش امنیت جمعی کشورهای ما کمک خواهد کرد."

مطالب بیشتری در این بخش