محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

تاثیرات منفی بسته بودن مکاتب بروی دختران افغانستان تاثیرات منفی بسته بودن مکاتب بروی دختران افغانستان

تاثیرات منفی بسته بودن مکاتب بروی دختران افغانستان

تاثیرات منفی بسته بودن مکاتب بروی دختران افغانستان

 

بیش از دو ماه  می‌شود که درهای مکاتب به‌روی دختران افغانستان بسته است. با بسته‌شدن مکاتب دختران افغانستان از حق آموزش‌شان محروم شده‌اند. طالبان که خود مانع حق آموزش دختران می‌شوند و اما متوجه عواقب و نتایج نامطلوب این موضوع نیستند. دور ماندن دختران از آموزش تأثیرات منفی را در پی دارد که نه تنها در زندگی شخصی دختران مشکلات ایجاد می‌شود بلکه در سطح کشور در بخش‌های مختلف مشکل به‌میان می‌آید که به برخی از عواقب این این مشکل می‌پردازیم:

با باز ماندن دختران از حق آموزش، فقر در کل کشور افزایش می‌یابد. بخش اقتصادی کشور دچار سکتگی شدیدی می‌شود؛ چون زمانیکه دختران بتوانند که درس بخوانند و به تحصیل‌شان ادامه دهند فردای روشن در انتظار آنها است و هر کدام‌شان می‌توانند که سرمایه‌یی نه تنها در خانه بلکه در کشور شان باشند.

در حال حاضر که دامنه‌ی فقر در افغانستان وسعت یافته و ما شاهد بحران اقتصادی هستیم بدون شک یکی از دلایل این بحران دور ماندن دختران از حق آموزش و نرفتن زنان شاغل در کار بیرون از خانه می‌باشد. اگر این اوضاع ادامه پیدا کند دشوار است که اقتصاد افغانستان را دوباره به حالت عادی برگردانیم.

یکی دیگر از عواقب نامطلوب بسته بودن درهای مکاتب افزایش ازدواج‌های اجباری و زیر سن می‌باشد. مردم دچار فقر می‌شوند و از پس تامین مصارف فرزندان شان به‌خصوص دختران بر آمده نمی‌توانند و مجبور می‌شوند که در مقابل دریافت یک مقدار پول ناچیز دختران زیر سن شان را عروسی کنند. مریم که دانش آموز صنف دوازهم در یکی از مکاتب هرات است و فقط دو ماه به فراغت‌اش از مکتب مانده است می‌گوید: «با ورود طالبان و بسته شدن مکاتب بروی دختران خانواده هشت نفری وی دچار مشکلات فروان اقتصادی شده و پدر وی از ناچاری مجبور شده که مریم فرزند بزرگش را که بیش از هجده سال سن ندارد به عقد مردی سی ساله در آورد. مریمی که اهداف بلند در سر داشت اکنون باید قربانی این شرایط گردد و دور از آموزش باشد.»

بسته ماندن درهای مکاتب به‌روی دختران افغانستان قصه‌های غم انگیز را در پشت سر دارد از فقر مالی خانواده‌ها گرفته تا ازدواج‌های اجباری و زیر سن که به نحوی هر کدام برای دختران افغانستان یک چالش بزرگ است.

تأخیر در بازگشایی مکاتب دختران باعث بروز انبوه از مشکلات برای آنان،‌ خانواده‌های شان و در مجموع کشور می‌شود و هرچه زودتر باید دروازه‌های مکاتب بروی دختران باز شود تا جلو این همه مشکلات گرفته شود.

مطالب بیشتری در این بخش