محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

دشواری زنان در افغانستان دشواری زنان در افغانستان

دشواری زنان در افغانستان

به مناسبت روز جهانی زن (۸ مارچ)

با وصف تلاش های يك و نيم دهه اخیر در راستای تامین حقوق زنان در كشور، هنوز هم اکثر زنان به حقوق شان در افغانستان دسترسی ندارند. به مناسبت هشت مارچ ( روزجهاني زن) در طَي محافل و گردهم آيي هاي مختلف مشكلات زنان در افغانستان ارزیابی و عوامل خشونت علیه آنان مطرح مي گردد.

همواره گزارش هاي تهيه شده توسط سازمان ملل متحد و دیگر نهادهاي ملي و بين المللي از وضعیت نابسامان زنان در افغانستان حكايت نموده است. گرچه در مقايسه با يك دهه قبل در زندگی زنان افغانستان تغیراتي رونما گرديده است. فعاليت هاي اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي زنان افزايش يافته و قوانین برای تأمين مصوونیت بيشتر زنان تصویب گرديده است. اما خيلي این دگرگوني ها فقط در شهرها قابل لمس است و تغییراتي ملموسي در زندگی زنان دهاتي بسيار به ندرت مشاهده مي گردد.

در افغانستان از قوانين تأمين كننده حقوق زنان تعبیر و تفسیر های نادرستي صورت می گیرد. و یا هم دیدگاه مردم در نهادهاي مدافع حقوق زن نگران کننده است. اغلب مردم افغانستان باور دارند که گویا نهادهاي مدافع زنان باعث ترويج طلاق و يا تشویق استحكاك در خانواده می گردد و یا هم خيلي ها باور دارند كه خانه هاي أمن باعث افزايش فرار زنان از منزل و ترويج فساد اخلاقي گرديده است.

گزارش هاي نوشتاري و تصوري از زندان هاي زنانه و سخناني زنان محبوس حكايت دارد كه اغلب آنها به خاطر فرار از منزل و يا به اتهام ارتکاب "جرایم اخلاقی" زندانی شده اند.

بِنَابر گفته هاي تحليگران، اغلب این زنان محبوس قبل از فرار از منزل یا محكوميت به زندان، در فضايی خشونتبار فزیکی به سر می برند و این وضعیت سبب شده است که سرنوشت آنان به زندان بكشد.

بنابر گزارش و تحليل ها، خيلي زنانی كه محبوس هستند به علت ارتکاب جرایمی چون قتل،قاچاق، دزدی و یا زنا به زندان افتاده اند، اما به گفتۀ وی زنانی هم به خاطر فرار از منزل در زندان به سر می برند که در قوانین جرم پنداشته نشده است.

بنابر تحليل و گزارش هاي مختلف آشكار مي گردد كه نگرانی از وضعيت امنیتی و فضای ترس از مسایل متعددي زندگی زنان افغانستان را دچار چالش نموده و بر إمورات روزمره آنان سایه افگنده و مسير پیشرفت را برايشان دشوار و ناگوار نموده است.

بنابر گزارش ها خشونت هاي مختلف، چون خانوادگی، اجتماعی،بد دادن، خودسوزی و غيره بيشترين ارقام را در افغانستان به خودش اختصاص داده است .

هدف قرار گرفتن زنان، کشتن، مزاحمت های جنسیتی در محل کار، در کوچه و بازار و تجاوز جنسی از انواع دیگر خشونت در برابر زنان است که اغلب در رسانه ها بازتاب مي يابند.

گرچه سيستم فرسوده رسمی عدلی و قضایی افغانستان، پاسخگويي نیازمندی های زنان نيست ولي فسادي حاكم بر محاكم دسترسي زنان را نسبت به عدالت نهايت دشوار ساخته است. كه اين وضعيت باعث افزايش محاكم صحرايي و گستريش خشونت بيشتر در قبال زنان گرديده است.

جنگ هاي مداوم نيز در طَي چند دهه اخير خسارات عميق و جبران ناپذيري را در زندگي خيلي از زنان در افغانستان برجا گذاشته و فقري شديدي را در زندگي زناني بي سرپرست و دارايي سرپرست معلول به ارمغان داشته است.

بي توجه اي حكومت نسبت به وضعيت خانواده هاي بي سرپرست باعث آن گرديده كه اغلب فرزندان آنان از نعمت سواد و تحصيل بي بهره باشند.

بنابرين لازم است كه دولت افغانستان صادقانه کوشش نمايد تا چالش هاي مطرح را كاهش و در نهايت حل نمايد. نهاد و سيستم دقيق آمار گيري دشواري هاي گوناگون عليه زنان را ايجاد كند. و جهت حل أساسي معضلات زنان قوانين مورد نياز را تدوين نمايد.

مطالب بیشتری در این بخش