محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

دومین گفتمان دانشجویی تحت عنوان «جوانان و نگرانی‌های امنیتی» در کتابخانه عامه شهید مزاری برگزار شد دومین گفتمان دانشجویی تحت عنوان «جوانان و نگرانی‌های امنیتی» در کتابخانه عامه شهید مزاری برگزار شد

دومین گفتمان دانشجویی تحت عنوان «جوانان و نگرانی‌های امنیتی» در کتابخانه عامه شهید مزاری برگزار شد

دومین گفتمان دانشجویی تحت عنوان «جوانان و نگرانی‌های امنیتی» در کتابخانه عامه شهید مزاری برگزار شد

علی فرهنگ

کتابخانه عامه شهید مزاری، دومین گفتمان دانشجویی را زیر عنوان جوانان و نگرانی‌های امنیتی می‌زبانی کرد.

این نشست، با هم‌کاری کتابخانه عامه شهید مزاری از سوی انجمن دانشجویان نوید نو برگزار شده بود. اشتراک کنندگان این نشست دانشجویی، جوانان را آسیب پذیرترین قشر اجتماعی از ناحیه ناامنی خواندند.

جواد حمیدی، دانش آموخته حقوق، امنیت را یکی از حقوق‌های اولیه بشری دانست و گفت متاسفانه این حق بشری ما به‌صورت صریح نقض می‌شود. او گفت که امنیت مثل حق زندگی کردن که محدودیت به زمان و مکان ندارد و باید انسان‌ها در هرجای از این حق خود برخوردار شوند.

مهدی مدبر روزنامه‌نگار و رییس کتابخانه عامه شهید مزاری، امنیت را پس از خوراک، پوشاک و مسکن، در جمع نیازهای اولیه جامعه انسانی دانست. وی گفت جامعه انسانی برای حفظ حیات خود، نیازمند امنیت است که در غیر آن زندگی ناممکن می‌شود. آقای مدبر هم‌چنان گفت که امنیت جدای از این‌که یک مسئله شخصی است، مسئله اجتماعی نیز می‌باشد. وی گفت که اگر ما بخواهیم در اجتماع زندگی کنیم و با انسان‌های دیگر روابط انسانی داشته باشیم و این روابط به‌طور گسترده و دوامدار ادامه داشته باشد، این روابط، نیاز به امنیت دارد. به باور او از همین لحاظ امنیت یکی از نیازهای اولیه است که باید تامین شود.

نسیم ابراهیمی، مترجم و روزنامه‌نگار، یکی دیگر اشتراک کننده‌ی دیگر این نشست گفت که گذشته از ناامنی‌های جسمی که متوجه همه است و از تمامی اقشار اجتماعی قربانی می‌گیرد اما در حوزه‌های دیگری نیز وجود دارد که بیشر از جوانان قربانی می‌گیرد. ناامنی‌های شغلی، فرهنگی، جسمی، جنسیتی و  ... از فاکتورهای ناامنی اند که بیشتر به جوانان آسیب می‌رساند و از نگاه روحی آن‌ها را خسته می‌سازد. روی همین علت، قدرت عمل از جوانان گرفته می‌شود. این‌که عنوان این نشست، روی جوانان تاکید دارد، از همین رو است. به باور نسیم ابراهیمی، از میان برداشتن ناامنی و ایجاد امنیت و ثبات در تمامی بخش‌های زندگی، نیازمند ذهنیت سازی و آگاه سازی اجتماعی است. وی گفت که تامین امنیت، یک بخش آن مربوط مربوط به نظام می‌شود و بخش دیگر آن مربوط به خود مردم می‌شود؛ این بخش تا ذهنیتمردم تغییر کند، امنیت تامین نمی‌شود. تامین امنیت فرهنگی نمونه‌ای برای ذهنیت سازی مردم می‌باشد. این‌که دولت در تامین یک بعد امنیتی ناکام بوده است، خود پرسش دیگری را بر می‌انگیزد.

علی فرهنگ، رییس انجمن دانشجویان نوید نو، علت فرار جوانان از کشور و مهاجرت بی‌سابقه جوانان را از کشور، فقط ناامنی دانست. وی گفت، وقتی ناامنی باشد، بیکاری بار می‌آید و جوانان مجبور می‌شود که راه مهاجرت را در پیش گیرند و رد اظطراب دایمی به سر برند. وی گفت که ناامنی باعث شده است که جوانان تعادل روحی و روانی خود را از دست بدهند. علی فرهنگ در این قسمت اشاره به کشته شدن یک دانشجو در پیش  دانشگاه تعلیم و تربیه کابل کرد. او گفت، صبح‌ها وقتی جوانان به سوی دانشگاه حرکت می‌کنند، پیش از آن‌که دغدغه فکری داشته باشند و در باره آموزش و دانش فکر نمایند، در مورد حفظ جان شان فکر می‌کنند که آیا دوباره توانند که دوباره به خانه برگردند؟ وی این را یک معضل بزرگ برای جوانان دانست.

جاوید جاهد، دانش آموخته رشته کیمیا که در این نشست حرف می‌زد به اهمیت این‌نشست‌ها و دغدغه فکری جوانان در قبال اجتماع گفت، متاسفانه در افغانستان حرف زیاد زده می‌شود ولی هیچ تغییری در وضعیت ایجاد نمی‌شود. وی برایایجاد تغییر گفت که باید بجای حرف زدن زیاد در جامعه یک باورمندی را برای خود و مردم ایجاد نماییم؛ وقتی حرف می‌زنیم باید به آن باور داشته باشیم. وی گفت که اگر این گفتمان‌ها را با یک باور ادامه دهیم، بدون شک وضعیت برای ما تغییر خواهد کرد. چون ما با یک باور حرکت می‌کنیم و با یقین جامعه و مسئولین را متوجه مسئولیت‌های شان می‌کنیم.

این دومین نشست دانشجویی بود که در کتابخانه عامه شهید مزاری با هم‌کاری انجمن دانشجویان نوید برگزار می‌شود. هفته گذشته اولین نشست دانشجویی با عنوان «داد خواهی و آگاهی» در این مرکز برگزار شده بود که با استقبال گرم از سوی دانشجویان و دانش آموخته‌گان جامعه مواجه شد.

 

 

مطالب بیشتری در این بخش